TONK onder de aandacht

Gepubliceerd op: woensdag 05 mei 2021 | 12:02

Zelfstandigen met een werkende partner die door corona omzetverlies lijden, kunnen hun vaste lasten niet altijd meer (helemaal) betalen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld flexwerkers die geen recht hebben op een uitkering. Zij vallen buiten de TVL en andere steunmaatregelen. Daarom is er sinds maart de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Een regeling die meer bekendheid nodig heeft.

Via de gemeente
Met deze regeling helpen gemeenten deze groep woonlasten te betalen. Demissionair minister Koolmees (Sociale Zaken) merkte maandag op dat de TONK nog nauwelijks is aangevraagd. Het ministerie heeft er een bedrag van € 260 miljoen voor uitgetrokken. Aanvragen moet bij de gemeente zelf en niet via RVO.

Welke ondersteuning is er nog meer?
Naast de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor ondernemers, zijn er diverse andere regelingen. Zo heeft het kabinet ook de NOW-regeling voor vergoeding van de loonkosten en de TOZO-regeling voor zelfstandig ondernemers verlengd. Op rijksoverheid.nl staat een overzicht van alle steun voor ondernemers.

Haarlemmermeer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Haarlemmermeer Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Haarlemmermeer een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL