In mei ernstige verkeershinder A4 tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol

Gepubliceerd op: donderdag 06 mei 2021 | 9:07

In mei voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A4 richting Amsterdam, tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol. Het asfalt wordt vernieuwd en de vangrail en de bermen worden hersteld, zodat de weg weer jarenlang mee kan. Hoewel de werkzaamheden plaatsvinden op de A4 richting Amsterdam, zal er in beide richtingen ernstige verkeershinder zijn.

Allereerst omdat de weg richting Den Haag een weekend lang volledig wordt afgesloten. Maar ook de rest van de tijd is er in beide richtingen slechts een beperkt aantal rijstroken open, waar een maximumsnelheid van 70 km/uur geldt. De extra reistijd kan hierdoor bij grote drukte oplopen tot meer dan 30 minuten. De werkzaamheden gaan dag en nacht en zeven dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Weekend 7 - 10 mei: A4 richting Den Haag dicht en twee rijstroken richting Amsterdam
Tijdens het eerste weekend van de werkzaamheden is de A4 richting Den Haag helemaal afgesloten voor verkeer vanaf de aansluiting met de A44 bij knooppunt Burgerveen. Dit duurt van vrijdagavond 7 mei 21.00 uur tot maandagochtend 10 mei 05.00 uur. Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A44 - N44. Gele borden geven de omleidingsroute ter plaatse aan.

10 - 31 mei: minder rijstroken in beide richtingen
Van maandagochtend 10 mei 05.00 uur tot maandagochtend 31 mei 05.00 uur zijn er in beide richtingen vier rijstroken open voor verkeer. Om dit mogelijk te maken wordt het verkeer richting Amsterdam gedeeltelijk over de tegengestelde weghelft geleid. Tussen knooppunt Burgerveen en knooppunt De Hoek wordt de maximumsnelheid vanwege de veiligheid daarom verlaagd tot 70 km per uur. Vanwege de smallere wegen en de verlaagde snelheid moeten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Alternatieve routes verkeer
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers bij grote drukte de volgende alternatieve routes te kiezen:

Verkeer vanuit Amsterdam
- richting Rotterdam via de A2 – A12 – A20
- richting Den Haag via de A2 – A12
- richting Wassenaar/Den Haag via de N205 – N207

Verkeer vanuit Den Haag
- richting Amsterdam: via A12 en A2
- via Wassenaar richting Amsterdam: via de A44, N207 en N205
- A4 richting Amsterdam: let op op- en afritten

Gedurende een paar nachten zijn er op- en afritten van de A4 richting Amsterdam afgesloten. Voor verkeer richting Amsterdam dat op de tegengestelde weghelft van de A4 rijdt, zijn bovendien de afslagen tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol onbereikbaar vanwege de tussenliggende vangrail. Voor de afslagen Hoofddorp (3) en Hoofddorp-Zuid (3a) geven gele borden de omleidingsroute ter plaatse aan.

Bereikbaarheid Schiphol en verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek
Schiphol blijft tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar. Wel zal er veel drukte zijn rondom de luchthaven. Houd rekening met extra reistijd en ga goed voorbereid op weg. Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek zal een aantal nachten niet te bereiken zijn vanaf de A4. De verzorgingsplaats is dan bereikbaar via het lokale wegennet.

Goed voorbereid de weg op
Ga op tijd de weg op en bereid de reis goed voor. Dit kan via de routeplanner van Rijkswaterstaat. Op die manier komt u het snelst op uw bestemming.

Geluidsoverlast
Geluidshinder voor omwonenden is tijdens de onderhoudswerkzaamheden onvermijdelijk. Het groot onderhoud gebeurt met zware machines. Met name het verwijderen van het oude asfalt zal voor geluidsoverlast zorgen. Uitvoerder Boskalis neemt maatregelen om de geluidshinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie
Meer informatie over het groot onderhoud aan de A4 is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Haarlemmermeer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Haarlemmermeer Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Haarlemmermeer een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL