Tozo 4 regeling voor ondernemers in april van start

Gepubliceerd op: dinsdag 06 april 2021 | 11:11

Zelfstandige ondernemers in de gemeente Haarlemmermeer die, vanwege de coronamaatregelen, tijdelijk financiële ondersteuning nodig hebben kunnen een beroep doen op de Tozo regeling. Tozo is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Tozo 4 kan vanaf 6 april bij de gemeente worden aangevraagd.

Vierde regeling
Net als onder de eerdere Tozo 1, 2 en 3 regelingen kan onder de Tozo 4 regeling een aanvraag worden gedaan voor een uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Tozo 4 kan worden aangevraagd voor de maanden april, mei en juni 2021.

Voorwaarden
De voorwaarden voor Tozo 4 zijn gelijk aan die van Tozo 3. Ook bij Tozo 4 geldt een partnertoets. Dit betekent dat het inkomen van de partner wordt meegeteld bij het bepalen van de hoogte van de tegemoetkoming.  Ondernemers kunnen dus geen aanspraak op Tozo maken wanneer het inkomen van henzelf en de partner (het huishoudinkomen) boven het sociaal minimum uitkomt. Onder Tozo 4 wordt het inkomen door de gemeente aangevuld tot het sociaal minimum. Dat betekent voor echtparen of samenwonenden €1.536,34 netto per maand en voor alleenstaanden €1.075,44 netto per maand.

De eerder aangekondigde vermogenstoets die onder Tozo 4 zou worden ingevoerd is, vanwege de verlenging van de maatregelen, inmiddels komen te vervallen.

Wethouder Johan Rip (Werk & Inkomen en Ondernemerschap): 
"We zitten helaas nog steeds in een lockdown. Dat is ontzettend lastig voor al die ondernemers in Haarlemmermeer die al maanden niet meer open kunnen. Ik ben daarom blij dat we ze ook na maart nog financiële steun kunnen bieden en men de plannen voor het invoeren van een vermogenstoets heeft laten vallen."

Tozo 4 aanvragen
Via de website 'krijg ik tozo' kunnen ondernemers nagaan of ze aan de voorwaarden voor de Tozo 4 voldoen. Tozo 4 kan vanaf 6 april bij de gemeente Haarlemmermeer worden aangevraagd.

Hulp bij woonkosten
Het kan zijn dat ondernemers, naast financiële steun voor levensonderhoud, ook hulp kunnen gebruiken bij het betalen van huur of hypotheekrente. In dat geval kunt is het tot en met 31 juli 2021 mogelijk ook een aanvraag doen voor de TONK (Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten). De TONK is een bijdrage aan de woonkosten van de privéwoning. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Haarlemmermeer

Haarlemmermeer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Haarlemmermeer Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Haarlemmermeer een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL