Ondanks coronacrisis geen belastingverhoging Haarlemmermeer

Gepubliceerd op: maandag 05 oktober 2020 | 15:47

Met de Programmabegroting 2021-2024 geeft de gemeente Haarlemmermeer een voorzichtige doorkijk naar de toekomst. Het is nog onzeker wat de structurele financiële gevolgen van de coronacrisis zijn.

Corona heeft de samenleving hard geraakt. Er zijn mensen overleden en sommigen zijn ziek of hebben een dierbare verloren. Veel mensen zijn ook in financiële problemen gekomen, doordat ze bijvoorbeeld hun baan kwijt zijn geraakt. Dat komt natuurlijk vooral ook omdat Schiphol een flinke klap heeft gekregen. De gemeente doet alles om de inwoners zo goed mogelijk door deze crisis te leiden en ondernemers te helpen. De belastingen in de gemeente Haarlemmermeer worden om die reden (behoudens inflatie) ook niet verhoogd. Er worden nu diverse scenario’s en prognoses opgesteld om een beeld te krijgen van de lange termijneffecten van deze coronacrisis. 

Het is nog onduidelijk hoe het rijk de gemeente Haarlemmermeer compenseert. Zoals eerder bekend werd, zijn er grote tekorten op het sociaal domein, met name bij jeugdzorg. De VNG heeft opgeroepen dat het rijk de toegenomen kosten compenseert. Nu staan er kleine tekorten in de begroting voor de jaren 2022 en 2024, maar bekend is dus dat er een tegenvaller op het sociaal domein aankomt, die nog niet in deze begroting is verwerkt. 

De programmabegroting is vastgesteld door het college en wordt donderdag 5 november in de gemeenteraad behandeld.

Haarlemmermeer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Haarlemmermeer Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Haarlemmermeer een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL