Hulp aan Haarlemmermeerse ondernemers tijdens coronacrisis

Gepubliceerd op: dinsdag 24 maart 2020 | 14:30
Het coronavirus heeft een grote impact op iedereen, maar zeker ook op ondernemers. Veel Haarlemmermeerse ondernemers, waaronder meer dan 8000 zzp’ers, beleven nu een zware tijd met lastige uitdagingen. Daarom probeert de gemeente Haarlemmermeer de ondernemers zo goed mogelijk te helpen om deze periode door te komen.

Het kabinet heeft op 17 maart een pakket noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers en zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) bij te staan die financieel getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. Op dit moment wacht de gemeente Haarlemmermeer op een besluit van het Rijk over de regelingen. Zodra dit besluit is genomen, kan de gemeente direct overgaan tot uitvoering van de maatregelen. Tot die tijd zijn er nu al een aantal regelingen die de gemeente Haarlemmermeer biedt om op korte termijn de lasten en zorgen van haar ondernemers te verlichten.

Bijstandverlening zelfstandigen
Haarlemmermeer heeft een bestaande regeling voor zelfstandige ondernemers die in de financiële problemen komen: het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

Zelfstandigen die door de gevolgen van het coronavirus in de problemen komen, kunnen hier – als zij voldoen aan de voorwaarden – een beroep op doen. Zelfstandigen die financiële ondersteuning nodig hebben kunnen hulp vragen bij de gemeente via de knop “Hulpvraag melden” op de speciaal ingerichte pagina op de gemeentelijk website.

Zodra de nieuwe noodmaatregelen van de rijksoverheid van kracht zijn, worden die ook op deze pagina gedeeld.

Gemeentelijke belastingen
Op de meeste uitgaven heeft de gemeente geen invloed. Wel op de gemeentelijke belastingen. Deze worden geïnd door Cocensus. De gemeente Haarlemmermeer heeft met Cocensus de volgende afspraken gemaakt:
  • Ondernemers krijgen uitstel van betalingen tot 1 juli 2020
  • Ondernemers ontvangen geen nieuwe aanslagen tot 1 juli 2020
  • Geen doorbelasting van rente in verband met latere betalingen

Ondernemers die vragen hebben over de betaling van belastingen kunnen rechtstreeks contact opnemen met de afdeling Invordering van Cocensus via 023 5563400.

Haarlemmermeer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Haarlemmermeer Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Haarlemmermeer een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL