Buiten aan het werk? Houd anderhalve meter afstand

Gepubliceerd op: dinsdag 07 april 2020 | 16:00
Ondanks het coronavirus gaat behalve in de zorg, ook in sommige andere sectoren het werk door. Denk bijvoorbeeld aan schoonmakers, leraren en medewerkers van de kinderopvang. Ook in de bouw en bij de groenvoorziening ligt niet al het werk stil. En ook hier geldt: houd je aan de maatregelen en zorg voor minimaal anderhalve meter afstand. 

Economie
De gemeente Haarlemmermeer heeft een brief gekregen van Bouwend Nederland, de vereniging voor bouw- en infrabedrijven. Het verzoek is om aannemers door te laten werken. Tegelijk doet de vereniging een oproep om vooral door te gaan met aanbestedingen voor nieuwe werken. Dat is goed voor de economie, die toch al te lijden heeft onder deze crisis. 

Vertraging
De kernboodschap: laat de aannemers doorwerken. En dat is ook wat de gemeente Haarlemmermeer doet. Natuurlijk kan het werk vertraging oplopen. Ook aannemers krijgen immers te maken met ziekte onder het personeel. Een andere belemmering die roet in het eten van een snelle afronding van projecten kan gooien is het niet doorgaan van al lang vooraf geplande informatiebijeenkomsten. 
Het reguliere groenwerk van de gemeente Haarlemmermeer, het snoeien, maaien en het planten van bomen, gaat ook gewoon door. 

Houd afstand
Richard Klinkenberg, clustermanager van Beheer & Onderhoud: “Ook al werken de mensen buiten, zij moeten zich wel houden aan de regels en maatregelen die nu gelden. Normaal houden wij toezicht op het werk, ook op de veiligheidsvoorschriften. En dat doen we nu zeker ook.”   

Stilgelegd
Het eerste bericht van een aannemer zelf die aangaf dat werk niet wordt uitgevoerd komt van de Hotboxen. Het gaat om de kleine reparaties aan het asfalt. Daarbij staan de werkers te dicht op elkaar. Het gaat soms maar om een klein stukje asfalt. 

Haarlemmermeer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Haarlemmermeer Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Haarlemmermeer een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL