Aangepaste regels terrassen en nieuw beleid evenementenvergunningen

Gepubliceerd op: donderdag 08 april 2021 | 12:16

Vorig jaar november stelde het college de tijdelijke regels voor terrassen vast. Na signalen van ondernemers herziet het college deze tijdelijke regels. Zo kunnen onder voorwaarden openbare parkeerplaats(en) en laad- en losplaats(en) worden gebruikt voor tijdelijke terrassen. En kunnen onder voorwaarden voorwerpen zoals parasols in de grond verankerd worden.

Daarnaast verplaatst de gemeente Haarlemmermeer de evaluatie met ondernemers, omwonenden en politie van juni 2021 naar het najaar van 2021. Als de uitkomst van deze evaluatie positief is worden de tijdelijke regels verlengd tot 1 oktober 2022.

Nieuw beleid evenementenvergunningen
Ook heeft het college nieuw uitvoeringsbeleid voor evenementen vastgesteld. Dat was nodig na de samenvoeging met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De aanvraag voor een evenementenvergunning wordt eenvoudiger én duidelijker. Daarnaast is nu een uniforme (risico)classificering voor evenementen. Die classificering wordt opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente. Het uitvoeringsbeleid is in samenwerking met politie, brandweer, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Veiligheidsregio en GGD Kennemerland en het Recreatieschap Noord-Holland. Het nieuwe beleid heeft ter inzage gelegen en is naar aanleiding van de reacties (zienswijzen) op een paar punten gewijzigd. Zo is er een nachtnorm voor geluid ingesteld op de dagen dat evenementen tot 01.00 uur mogen plaatsvinden. En zijn de doordeweekse eindtijden voor grote evenementen weer teruggezet naar 01.00 uur. Dat was 23.00 uur.

RIVM-maatregelen blijven van kracht
Zodra de terrassen weer open mogen is het van belang dat de RIVM-maatregelen nog steeds streng nageleefd worden en dat de ondernemers zich nog steeds houden aan de uitgangspunten die samen met de gemeente Haarlemmermeer zijn opgesteld. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de verkeersveiligheid, de noodzakelijke toegang voor calamiteitendiensten en het zoveel mogelijk voorkomen van overlast voor anderen. De gemeente heeft de ondernemers gevraagd extra aandacht te hebben voor de toegankelijkheid van mindervaliden. Zij moeten ook gebruik kunnen maken van het terras en moeten makkelijk kunnen passeren.

Haarlemmermeer Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Haarlemmermeer Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Haarlemmermeer een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL